Πληροφορίες παράδοσης

H αποστολή των προιόντων γίνεται μέσω της υπηρεσίας εσωτερικού  ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ της ΕΛΤΑ.


Τι περιλαμβάνει η βασική υπηρεσία ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

Παράδοση την επόμενη εργάσιμη ημέρα (αποστολές εντός Πόλης - Intracity) ή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες (αποστολές Πόλη-Πόλη - Domestic)
 
  • Πόρτα-Πόρτα: παραλαβή και επίδοση αποστολής από τη διεύθυνση του αποστολέα στη διεύθυνση του παραλήπτη
  • Θυρίδα-Πόρτα: παραλαβή της αποστολής από σημείο εξυπηρέτησης του δικτύου ΕΛΤΑ Courier (κατάστημα ή πρακτορείο, κατάστημα ΕΛΤΑ) και παράδοση στην πόρτα του παραλήπτη
  • Πόρτα-Θυρίδα: παραλαβή της αποστολής από τη διεύθυνση του αποστολέα, παράδοση και παραλαβή από τον παραλήπτη σε σημείο εξυπηρέτησης του δικτύου ΕΛΤΑ Courier (κατάστημα ή πρακτορείο, κατάστημα ΕΛΤΑ)
  • Θυρίδα-Θυρίδα: παράδοση και παραλαβή σε και από σημείο του δικτύου ΕΛΤΑ Courier (κατάστημα ή πρακτορείο, κατάστημα ΕΛΤΑ) 
Πρόσθετες υπηρεσίες (με επιπλέον χρέωση)
 
Αυθημερόν: παραλαβή και επίδοση αντικειμένων την ίδια εργάσιμη ημέρα εντός της ίδιας πόλης, δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας και σε άλλες περιοχές κατόπιν συνεννόησης. 

Αντικαταβολή: αποστολή εμπορευμάτων με είσπραξη μετρητών ή παραλαβή επιταγών από τον παραλήπτη και σύντομο χρόνο επίδοσης στον δικαιούχο κατόπιν συμφωνίας (μέσω μετρητών ή IBAN λογαριασμό). Άμεση ενημέρωση για την κατάθεση με ηλεκτρονικό μήνυμα (Email).    

Επίδοση σε προκαθορισμένη ώρα (σε επιλεγμένους προορισμούς): επίδοση αλληλογραφίας και αντικειμένων εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος εντός της ημέρας.

Αναμονή διανομέα: με αναλογική χρέωση μετά τα πρώτα 10 λεπτά.

Επίδοση και παραλαβή Σαββάτου, Κυριακής και αργιών: σε επιλεγμένα σημεία εξυπηρέτησης του δικτύου ΕΛΤΑ Courier.

Εντολή αγοράς: πραγματοποίηση αγοράς υπηρεσίας ή προϊόντος για λογαριασμό σας και παράδοση στο σημείο που επιθυμείτε (εφόσον έχει προηγηθεί η πληρωμή από εσάς). 
 
Επιστροφή αποστολής με αριθμό πρωτοκόλλου και δικαιολογητικών: επίδοση αποστολής, παραλαβή αριθμού πρωτοκόλλου ή λήψη και παραλαβή εγγράφων και δικαιολογητικών μέσω ειδικής διαχείρισης. 

Δηλωμένη Αξία: η ευθύνη της εταιρείας για απώλειες ή ζημιές έχει συγκεκριμένο όριο ανάλογα με τον τύπο της αποστολής. Για αποστολές αντικειμένων μεγάλης αξίας που ξεπερνούν το όριο αυτό, προσφέρεται η δυνατότητα ασφάλισης μέσω της υπηρεσίας Δηλωμένη Αξία προκειμένου να δηλώσετε μεγαλύτερη αξία για την αποστολή σας και μέχρι τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια. 

Πολλαπλές αποστολές: αποστολή περισσοτέρων αντικειμένων από τον ίδιο αποστολέα στον ίδιο παραλήπτη με έκπτωση 15%.
 
Ομαδική αποστολή: παραλαβή από έναν αποστολέα, παράδοση σε πολλούς παραλήπτες με ή χωρίς υπογραφή παραλήπτη.